Εύκολη και ξεκούραστη μετακόμιση
07
Ιούν 22
Συμβουλές για εύκολη μετακόμιση
  • 7 Ιουνίου 2022
  • εύκολη μετακόμιση συμβουλές μετακόμισης

Στο παρακάτω άρθρο σου δίνουμε συμβουλές για εύκολη μετακόμιση! Μία μετακόμιση μπορεί να φαντάζει δύσκολη και κουραστική διαδικασία. Δε χρειάζεται όμως να είναι έτσι! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, συνέχισε να διαβάζεις.

Συμβουλές για εύκολη μετακομίση – το κλειδί είναι η οργάνωση

Αν κάνεις μία σωστή οργάνωση και κατάλληλη προετοιμασία για τη μετακόμιση, τότε όλα είναι παιχνιδάκι. Κάνε μία λίστα που θα σε βοηθήσει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακόμιση. Είναι, επίσης, καλή ιδέα να δώσεις διαφορετικές δουλειές σε διαφορετικά άτομα, ούτως ώστε να γνωρίζει ο καθένας από πριν τι θα πρέπει να κάνει και να γίνουν όλα σε μεγαλύτερο συντονισμό.

Προμηθεύσου πολλά υλικά συσκευασίας

Ένα λάθος που βλέπουμε να κάνουν ξανά και ξανά άτομα που μετακομίζουν είναι ότι δε διαθέτουν αρκετά υλικά για τη συσκευασία και τη μεταφορά των αντικειμένων τους. Είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστείς περισσότερες κούτες απ’ όσες υπολογίζεις αρχικά. Ακόμα είναι σημαντικό να έχεις όλα τα υλικά για το πακετάρισμα, δηλαδή ρολό περιτυλίγματος, χαρτί οντουλέ, αεροπλάστ, κολλητική ταινία, ένα μαρκαδόρο για να σημειώσεις πάνω στις κούτες και οτιδήποτε άλλο.

Ξεφορτώσου ό,τι δε χρειάζεσαι πριν τη μετακόμιση

Δε θα ήθελες να κοπιάσεις για να πακετάρεις και να μεταφέρεις στο νέο χώρο αντικείμενα, τα οποία δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ μετά τη μετακόμιση. Γι’ αυτό μπορείς να γλιτώσεις πολύ κόπο με το να αφιερώσεις λίγο χρόνο για το ξεκαθάρισμα των αντικειμένων σου και να αποφασίσεις ποια θα μεταφέρεις στο νέο χώρο και ποια μπορούν θα αφήσεις. Διάβασε το σχετικό μας άρθρο για να μάθεις για την αποτελεσματικότερη μέθοδο ξεκαθαρίσματος πριν τη μετακόμιση.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα αντικείμενα

Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές για εύκολη μετακόμιση είναι η προσοχή στα εύθραυστα αντικείμενα, όπως πιάτα και ποτήρια. Τύλιξε προσεκτικά όλα τα εύθραυστα αντικείμενα με ρολό με φυσαλίδες ή με χαρτί περιτυλίγματος ή ακόμη και εφημερίδες.

Να είσαι επίσης προσεκτικός και με τις συσκευασίες υγρών. Κάθε μπουκάλι και συσκευασία με υγρό, όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν και αλκοολούχα ποτά τύλιξέ τα με μία πλαστική σακούλα. Δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να ανοίξει η συσκευασία και το εσωτερικό της να χυθεί παντού.

Αν μεταφέρεις πολλά καλώδια, τύλιξέ τα γύρω από ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας. Έτσι, θα αποφύγεις τα ανεπιθύμητα μπλεξίματα.

Επιπλέον συμβουλές : Πακέταρε ξεχωριστά είδη πρώτης ανάγκης

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό ότι δε θα προλάβεις να αδειάσεις όλες τις κούτες από την πρώτη ημέρα της μετακόμισης. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να πακετάρεις σε μία τσάντα ξεχωριστά όλα τα απαραίτητα για τις πρώτες ημέρες. Έτσι, δε θα ψάχνεις σε όλες τις κούτες για να βρεις αυτό που θες.

Καθαριότητα στο νέο χώρο

Ένα σημαντικό κομμάτι της μετακόμισης είναι η καθαριότητα. Φρόντισε ο νέος χώρος να είναι καθαρός, καθώς επίσης και τα ίδια τα πράγματα που μεταφέρεις. Όταν ένας χώρος είναι καθαρός, είναι πιο εύκολο για εσένα να οργανώσεις τα αντικείμενά σου.

Συνεργάσου με ειδικούς για την πιο εύκολη μετακόμιση

Τέλος, η συμβουλής μας για μία ξεκούραστη, γρήγορη και ασφαλή μετακόμιση είναι η συνεργασία με υπηρεσία μετακόμισης. Οι ειδικοί σε μία μεταφορική εταιρεία διεκπεραιώνουν μετακομίσεις με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Μετακομίζεις; Στη Savana διεκπεραιώνουμε κάθε είδους μεταφορές και μετακομίσεις με ασφάλεια, υπευθυνότητα και ταχύτητα. Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για μία δωρεάν εκτίμηση του κόστους της μετακόμισής σου.

Επιπλέον, μη ξεχνάς να μας ακολουθήσεις στα Social Media.

Επικοινωνήστε μαζί μας για έναν υπολογισμό κόστους

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ