ξεκαθάρισμα σπιτιού
17
Μάι 22
Ξεκαθάρισμα Σπιτιού από Άχρηστα Αντικείμενα
  • 17 Μαΐου 2022
  • decluttering μετακόμιση ξεκαθάρισμα

Ξεκαθάρισμα σπιτιού από άχρηστα αντικείμενα – μάθε την αποτελεσματική μέθοδο! Μία μετακόμιση είναι μία νέα αρχή! Είναι η ιδανική ευκαιρία να ρίξουμε μία ματιά σε όλα τα αντικείμενα που έχουμε και να αποφασίσουμε ποια θα αφήσουμε στην άκρη και ποια θα κρατήσουμε για να μεταφέρουμε στο νέο χώρο. Σίγουρα δε θα ήθελες να μεταφέρεις πράγματα στο νέο χώρο, τα οποία δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ μετά τη μετακόμιση.

Πως να Κάνεις Ξεκαθάρισμα Σπιτιού!

Πριν ξεκινήσουμε το ξεκαθάρισμα πρέπει να συγκεντρώσουμε κούτες και σακούλες για τα διαφορετικά αντικείμενα που δε θέλουμε. Κάνουμε τις εξής κατηγορίες: πράγματα που θα πετάξουμε στα σκουπίδια, πράγματα που θα ανακυκλώσουμε, πράγματα που θα χαρίσουμε. Μπορούμε επίσης να διαχωρίσουμε και κάποια πράγματα που θα πουλήσουμε και κάποια πράγματα που θα επισκευάσουμε.

 

κουτιά για ξεκαθάρισμα σπιτιού

Εικόνα από: Pexels

 

Θεωρούμε ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να εντοπίσεις και να κάνεις ξεκαθάρισμα σπιτιού από τα άχρηστα αντικείμενα είναι να δεις όλα τα αντικείμενά σου ανά κατηγορία και όχι ανά χώρο στο σπίτι. Έτσι, είναι ευκολότερο να δεις ακριβώς πόσα πράγματα έχεις σε κάθε κατηγορία και πού μπορεί να βρίσκεται το “αδύναμο σημείο” σου. Επίσης, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις από τα αντικείμενα που έχουν τη λιγότερη συναισθηματική αξία και στη συνέχεια να προχωρήσεις σε όσα έχουν περισσότερη συναισθηματική αξία.

Πιθανές κατηγορίες μπορεί να είναι οι εξής: ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, κοσμήματα, βιβλία, περιοδικά, έγγραφα, κουζινικά σκεύη, φαγητά, ηλεκτρονικές συσκευές, αναλώσιμα γραφείου, παιχνίδια, φωτογραφίες ή οποιαδήποτε άλλη κατηγοριοποίηση βγάζει νόημα για εσένα.

Ξεκίνα, λοιπόν, συγκεντρώνοντας όλα τα αντικείμενα μίας κατηγορίας από κάθε δωμάτιο σε ένα χώρο, για παράδειγμα, όλα τα βιβλία σου. Στη συνέχεια, δες κάθε αντικείμενο ξεχωριστά και αποφάσισε αν θα το κρατήσεις. Πράγματα που μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου είναι: “Είναι απαραίτητο αυτό το αντικείμενο;”, “Μου αρέσει;”, “Σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω μέσα στον επόμενο μήνα;” . Διαχώρισε τα αντικείμενά σύμφωνα με τις κατηγορίες που αναφέραμε παραπάνω. Δηλαδή αυτά που θα κρατήσεις, αυτά που θα ανακυκλώσεις, αυτά που θα χαρίσεις, κτλ. Όταν τελειώσεις με μία κατηγορία, απομάκρυνε όλα τα σκουπίδια και συνέχισε με την επόμενη.

Τι πρέπει να κάνεις ..

  • Ακολούθησε τον κανόνα του 80/20: Το 80% του χρόνου φοράμε το 20% των ρούχων που έχουμε στην κατοχή μας. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για άλλα πράγματα, όπως βιβλία και παιχνίδια. Χάρισε ή πούλησε τα αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς το 80% του χρόνου.
  • Έλεγξε αν ένα αντικείμενο λειτουργεί ακόμη: Αν δε λειτουργεί, ξεφορτώσου το. Αν μπορείς να το φτιάξεις τότε καν’ το άμεσα, ειδάλλως θα παραμείνει για πάντα αχρησιμοποίητο.
  • Σκέψου ποια ήταν η τελευταία φορά χρήσης: Αν βρεις κάποιο αντικείμενο, το οποίο έχεις πολύ καιρό να χρησιμοποιήσεις, πιθανώς είναι ένα αντικείμενο που δεν σου είναι χρήσιμο στην καθημερινότητα.

 

δωρεα ρούχων

Εικόνα από: Hazal

 

Εδώ θα μάθεις τα πάντα για το άδειασμα σπιτιού με την πιο αξιόπιστη μεταφορική εταιρία, τη Savana.

Μετακόμισε εύκολα και γρήγορα με τη Savana. Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για να οργανώσουμε τη μετακόμισή σου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για έναν υπολογισμό κόστους

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ