Πώς να πακετάρεις σωστά για μία μετακόμιση
18
Απρ 22
Πώς να πακετάρω σωστά για μία μετακόμιση
  • 18 Απριλίου 2022
  • tips μετακόμιση πακετάρισμα συμβουλές μετακόμισης

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις και όλη η διαδικασία σου φαίνεται βουνό; Αυτό που δυσκολεύει τους περισσότερους κατά την προετοιμασία για μία μετακόμιση είναι το πακετάρισμα των αντικειμένων. Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να γίνει το πακετάρισμα; Τι υλικά θα χρειαστώ; Τι κάνω με το πακετάρισμα εύθραυστων αντικειμένων; Στο άρθρο αυτό αναλαμβάνουμε να σου παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να πακετάρεις σωστά τα αντικείμενά σου και να έχεις μία όσο το δυνατόν εύκολη μετακόμιση.

Τι θα χρειαστείς για το πακετάρισμα

Κούτες μετακόμισης

Ίσως το βασικότερο πράγμα σε μία μετακόμιση. Οι κούτες είναι κάτι που σίγουρα θα χρειαστείς για τη μετακόμιση σου και, μάλιστα, πιθανώς θα χρειαστείς ακόμη περισσότερες απ’ όσες νομίζεις! Μπορείς να βρεις κούτες σε περισσότερα από 10 διαφορετικά μεγέθη και μπορείς ακόμη και να παραγγείλεις κούτες σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Ρολό περιτυλίγματος

Απαραίτητο για επιπλέον προστασία των αντικειμένων μέσα στις κούτες.

Χαρτί οντουλέ

Απαραίτητο για το διαχωρισμό και την προστασία των εύθραυστων αντικειμένων. Διατίθεται σε ρολό και σε ήδη κομμένα φύλλα.

Αεροπλάστ

Πρόκειται για το φιλμ συσκευασίας με φυσαλίδες. Προστατεύει πλήρως όλα τα εύθραυστα αντικείμενα από ρωγμές, εκδορές και οποιεσδήποτε άλλες φθορές. Έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι διαφανές, πράγμα που κάνει εμφανές το περιεχόμενό του χωρίς να χρειαστεί αποσυσκευασία.

Κολλητική ταινία

Για το ασφαλές κλείσιμο κάθε κούτας.

Μαρκαδόρος

Για να γράψεις πάνω στις κούτες ποιο είναι το περιεχόμενό τους.

(Προαιρετικά) Όποιες τσάντες ή βαλίτσες έχεις ήδη

Θήκες ρούχων ή μεγάλες πλαστικές σακούλες

Πακετάρισμα απαραίτητων για τις πρώτες ημέρες

Το ξεπακετάρισμα και η τοποθέτηση των αντικειμένων στο νέο χώρο μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες. Αλλά υπάρχουν κάποια αντικείμενα που θα χρειαστείς άμεσα. Για να μη χρειαστεί να τα ψάχνεις μέσα σε βουνά από κούτες, είναι καλή ιδέα να πακετάρεις ξεχωριστά τα αντικείμενα αυτά σε μία τσάντα. Η τσάντα αυτή μπορεί για παράδειγμα να περιλαμβάνει ρούχα για τις πρώτες μέρες, σεντόνια για το κρεβάτι και κάποια είδη μπάνιου.

Πακετάρισμα σε κούτες

Τα περισσότερα αντικείμενα που θα χρειαστεί να μεταφέρεις θα πρέπει να μπουν μέσα σε κούτες. Κατά το πακετάρισμα σε κούτες είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη το βάρος των αντικειμένων. Μία πολύ βαριά κούτα θα είναι δύσκολη στη μεταφορά. Γι’ αυτό και είναι καλύτερο να προτιμήσεις τα πακετάρισμα λιγότερων αντικειμένων σε περισσότερες κούτες, αντί να πάρεις λίγες κούτες και να τις γεμίσεις μέχρι επάνω. Σου συνιστούμε, λοιπόν, να αποφύγεις να αγοράσεις πολύ μεγάλες κούτες, αλλά να προτιμήσεις μικρότερες που έτσι κι αλλιώς δε χωράνε πάρα πολλά αντικείμενα.

Αφού γεμίσεις μία κούτα, θα πρέπει να τη σφραγίσεις με κολλητική ταινία, για να αποφευχθούν πιθανές ζημίες κατά τη μεταφορά. Με ένα μαρκαδόρο γράψε έξω από κάθε κούτα ποιο είναι το περιεχόμενό της. Είναι καλή ιδέα να γράψεις σε μία από τις γύρω πλευρές της κούτας και όχι στο επάνω μέρος, ούτως ώστε να μπορεί να διαβαστεί αν οι κούτες στοιβαχθούν η μία πάνω στην άλλη. Τέλος, μην ξεχάσεις να σχεδιάσεις ένα βέλος που να δείχνει ποια είναι η κάτω μεριά της κούτας, ούτως ώστε να τοποθετηθεί σωστά μετά τη μεταφορά.

Αντί για τις κλασικές χάρτινες κούτες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πλαστικά κουτιά, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ περισσότερες φορές.

Πακετάρισμα εύθραυστων αντικειμένων

Κατά τη μετακόμιση σίγουρα θα χρειαστεί να μεταφέρεις και εύθραυστα αντικείμενα, όπως πιάτα, ποτήρια, βάζα, κ.α. Για το πακετάρισμα των αντικειμένων αυτών χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και πρέπει να γίνει επιλογή των κατάλληλων υλικών.

Η πιο ασφαλής λύση με διαφορά είναι τα φιλμ με φυσαλίδες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ρολό με μικρές φυσαλίδες για να τυλίξεις μικρότερα αντικείμενα και ένα ρολό με μεγαλύτερες φυσαλίδες για τα μεγαλύτερα αντικείμενα. Κλείσε τις συσκευασίες που θα δημιουργήσεις με κολλητική ταινία ή σελοτέιπ για να σιγουρευτείς ότι θα παραμείνουν κλειστές κατά τη μεταφορά. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ τις σε κούτες.

Εναλλακτικά, μπορείς να τυλίξεις τα αντικείμενα και με απλό χαρτί περιτυλίγματος. Χαρτί περιτυλίγματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και για την προστασία επίπλων και, μάλιστα, έτσι κάποια έπιπλα, όπως συρταριέρες και κομοδίνα, μπορούν να μεταφερθούν με το περιεχόμενό τους.

Ορισμένα εύθραυστα αντικείμενα μπορούν να πακεταριστούν σε κούτες χωρίς περιτύλιξη, αλλά τότε είναι καλό να διαχωριστούν μεταξύ τους με χαρτί οντουλέ ή ακόμη και εφημερίδες. Για παράδειγμα, μπορείς να πακετάρεις πιάτα με αυτόν τον τρόπο, τοποθετώντας προστατευτικά χαρτόνια ανάμεσά τους.

Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, στις κούτες με τα εύθραυστα αντικείμενα μπορείς να τοποθετήσεις φυστίκια αφρού και είναι καλή ιδέα στο εξωτερικό μέρος να γράψεις ότι το περιεχόμενο είναι εύθραυστο, για να γίνει η μεταφορά με μεγαλύτερη προσοχή.

Πακετάρισμα ρούχων

Τα ρούχα σου μπορούν να μεταφερθούν σε κούτες όπως τα υπόλοιπα αντικείμενα, αλλά έτσι πιθανώς θα χρειαστείς πάρα πολλές κούτες για να τα μεταφέρεις όλα. Γι’ αυτό υπάρχουν και ειδικές θήκες ρούχων, που καθιστούν πιο εύκολη τη μεταφορά περισσότερων ρούχων. Επειδή τα ρούχα είναι σχετικά ελαφριά μπορείς να γεμίσεις μία θήκη με πολλά ρούχα, χωρίς να γίνει απαγορευτικό το βάρος της. Διατίθενται επίσης και θήκες ρούχων με κενό αέρος για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Εναλλακτικά, για τη μεταφορά ρούχων μπορείς να αξιοποιήσεις και μεγάλες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών.

Τι κάνω με τα μεγάλα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές;

Το αμπαλάζ των επίπλων και των ηλεκτρικών είναι μία διαδικασία που είναι καλό να γίνει από έμπειρα χέρια και το αναλαμβάνει συνήθως η μεταφορική εταιρεία. Αν ωστόσο είναι κάτι που θέλεις να αναλάβεις, θα πρέπει αρχικά να αποσυναρμολογήσεις τα μεγάλα και βαριά έπιπλα, όπως καναπέδες και κρεβάτια, για να είναι εφικτή η μεταφορά τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τυλίξεις το κάθε κομμάτι ξεχωριστά με ειδική ζελατίνη μετακόμισης και έχεις επιπλέον τη δυνατότητα να κάνεις χρήση κουβερτών μετακόμισης για επιπλέον προστασία των επίπλων. Τις ηλεκτρικές συσκευές μπορείς να τις τυλίξεις με χάρτινα καλύμματα μετακόμισης, για αποφυγή φθορών και κραδασμών.

Για τη μετακόμισή σου εμπιστεύσου την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία που θα σου λύσει τα χέρια. Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για να οργανώσουμε τη μετακόμισή σου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για έναν υπολογισμό κόστους

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ