Εύκολη και ξεκούραστη μετακόμιση
07
Ιούν 22
Συμβουλές για μία εύκολη και ξεκούραστη μετακόμιση
  • 7 Ιουνίου 2022
  • εύκολη μετακόμιση συμβουλές μετακόμισης

Μία μετακόμιση μπορεί να φαντάζει δύσκολη και κουραστική διαδικασία. Δε χρειάζεται όμως να είναι έτσι! Στο άρθρο αυτό θα σου δώσουμε ορισμένες συμβουλές που θα διευκολύνουν τη μετακόμισή σου.

Το κλειδί είναι η οργάνωση

Αν γίνει μία σωστή οργάνωση και κατάλληλη προετοιμασία για τη μετακόμιση, δεν έχεις τίποτα φοβάσαι. Κάνε μία λίστα με όλα όσα πρέπει να διεκπεραιωθούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακόμιση. Είναι, επίσης, καλή ιδέα να ανατεθούν διαφορετικές δουλειές σε διαφορετικά άτομα, ούτως ώστε να γνωρίζει ο καθένας από πριν τι θα πρέπει να κάνει και να γίνουν όλα σε μεγαλύτερο συντονισμό.

Προμηθεύσου πολλά υλικά συσκευασίας

Ένα λάθος που βλέπουμε να κάνουν ξανά και ξανά άτομα που μετακομίζουν είναι ότι δεν προμηθεύονται αρκετά υλικά για τη συσκευασία και τη μεταφορά των αντικειμένων τους. Είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστείς περισσότερες κούτες απ’ όσες υπολογίζεις αρχικά. Θέλεις επίσης να σιγουρευτείς ότι έχεις όλα τα υλικά που θα χρειαστείς για το πακετάρισμα, δηλαδή ρολό περιτυλίγματος, χαρτί οντουλέ, αεροπλάστ, κολλητική ταινία, ένα μαρκαδόρο για να σημειώσεις πάνω στις κούτες και οτιδήποτε άλλο.

Ξεφορτώσου ό,τι δε χρειάζεσαι πριν τη μετακόμιση

Δε θα ήθελες να κοπιάσεις για να πακετάρεις και να μεταφέρεις στο νέο χώρο αντικείμενα, τα οποία δε θα χρησιμοποιήσεις ποτέ μετά τη μετακόμιση. Γι’ αυτό μπορείς να γλιτώσεις πολύ κόπο με το να αφιερώσεις λίγο χρόνο για το ξεκαθάρισμα των αντικειμένων σου και να αποφασίσεις ποια θα μεταφερθούν στο νέο χώρο και ποια μπορούν να πεταχτούν. Διάβασε το σχετικό μας άρθρο για να μάθεις για την αποτελεσματικότερη μέθοδο ξεκαθαρίσματος πριν τη μετακόμιση.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα αντικείμενα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα εύθραυστα αντικείμενα, όπως πιάτα και ποτήρια. Τύλιξε προσεκτικά όλα τα εύθραυστα αντικείμενα με ρολό με φυσαλίδες ή με χαρτί περιτυλίγματος ή ακόμη και εφημερίδες.

Πολύ προσεκτικός πρέπει επίσης να είσαι και με τις συσκευασίες υγρών. Κάθε μπουκάλι και συσκευασία με υγρό, όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν και αλκοολούχα ποτά πρέπει να τυλιχτούν με μία πλαστική σακούλα. Δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να ανοίξει η συσκευασία και το εσωτερικό της να χυθεί παντού.

Αν μεταφέρεις πολλά καλώδια, που είναι πολύ πιθανό να μπερδευτούν μεταξύ τους, μπορείς να τα τυλίξεις γύρω από ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας. Έτσι, θα αποφευχθούν τα ανεπιθύμητα μπλεξίματα.

Πακέταρε ξεχωριστά είδη πρώτης ανάγκης

Είναι πολύ πιθανό ότι δε θα προλάβεις να αδειάσεις όλες τις κούτες από την πρώτη ημέρα της μετακόμισης. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να πακετάρεις σε μία τσάντα ξεχωριστά όλα τα απαραίτητα για τις πρώτες ημέρες. Έτσι, δε θα χρειαστεί να ψάχνεις σε όλες τις κούτες για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι.

Καθαριότητα στο νέο χώρο

Ένα σημαντικό κομμάτι της μετακόμισης είναι η καθαριότητα. Φρόντισε ο χώρος στον οποίο θα μετακομίσεις να είναι καθαρός, καθώς επίσης και τα ίδια τα πράγματα που θα μεταφερθούν. Όταν ένας χώρος είναι καθαρός, η τοποθέτηση των αντικειμένων γίνεται πολύ πιο γρήγορα και ξεκούραστα.

Συνεργάσου με ειδικούς στη μετακόμιση

Ίσως το σημαντικότερο βήμα για μία ξεκούραστη, γρήγορη και ασφαλή μετακόμιση είναι το να επωφεληθείς από μία υπηρεσία μετακόμισης. Οι ειδικοί σε μία μεταφορική εταιρεία μπορούν να διεκπεραιώσουν μετακομίσεις με τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Μετακομίζεις; Στη Savana διεκπεραιώνουμε κάθε είδους μεταφορές και μετακομίσεις με ασφάλεια, υπευθυνότητα και ταχύτητα. Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για μία δωρεάν εκτίμηση του κόστους της μετακόμισής σου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για έναν υπολογισμό κόστους

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ