Επιτυχημένη μετακόμιση
31
Μαρ 22
Τα 6 βήματα για μία επιτυχημένη μετακόμιση
  • 31 Μαρτίου 2022
  • μετακόμιση συμβουλές μετακόμισης

Για να έχεις μία όσο το δυνατόν ομαλή και εύκολη μετακόμιση υπάρχουν ορισμένα βήματα που σου συνιστούμε να ακολουθήσεις. Είναι πολύ σημαντικό η μετακόμιση να οργανωθεί σωστά και να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Έτσι, θα εξασφαλίσει ότι δε θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

1. Ξεφορτώσου άχρηστα αντικείμενα

Το πρώτο πράγμα που σου συνιστούμε να κάνεις όταν αποφασίσεις να μετακομίσεις είναι να ξεκαθαρίσεις ποια αντικείμενα θα μεταφερθούν στο νέο χώρο και ποια θα πεταχτούν, ανακυκλωθούν, χαριστούν ή πουληθούν. Μία διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά όταν πρόκειται για αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία, αλλά μία διαδικασία απαραίτητη, καθώς κανείς δε θέλει να αναλωθεί στο πακετάρισμα και τη μεταφορά άχρηστων αντικειμένων. Δε θα είναι καθόλου ευχάριστο να μεταφέρεις αντικείμενα, τα οποία θα θέλεις να ξεφορτωθείς αφού έχεις μετακομίσει.

2. Μετάφερε τα στοιχεία επικοινωνίας σου στη νέα διεύθυνση

Η μεταφορά των στοιχείων επικοινωνίας στη νέα διεύθυνση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να διασφαλίσεις ότι το ταχυδρομείο και οι λογαριασμοί θα έρχονται στη σωστή διεύθυνση.

3. Κάνε την κατάλληλη προετοιμασία λίγες μέρες πριν τη μετακόμιση

Για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί η μεταφορά των αντικειμένων σου με ταχύτητα την ημέρα της μετακόμισης, χρειάζεται να κάνεις μία προετοιμασία λίγες ημέρες πριν. Η προετοιμασία αυτή θα περιλαμβάνει το πακετάρισμα των αντικειμένων σου, την αποσύνδεση των οικιακών συσκευών, την απεγκατάσταση των φωτιστικών, την αφαίρεση των κουρτινόξυλων και την αποσυναρμολόγηση μεγάλων επίπλων.

Πέρα από κούτες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις βαλίτσες σου για να μεταφέρεις βαριά αντικείμενα. Τα χερούλια και οι ρόδες της βαλίτσας κάνουν πιο εύκολη τη μεταφορά των αντικειμένων με μεγάλο βάρος. Για τα ρούχα σου, που είναι σχετικά ελαφρύτερα, είναι καλή ιδέα να τα τοποθετήσεις σε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το πακετάρισμα εύθραυστων αντικειμένων, όπως πιάτα και ποτήρια.

Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια! Φίλοι και συγγενείς που μπορούν να βοηθήσουν, θα κάνουν την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

4. Καθαρισμός του καινούριου χώρου

Πριν μεταφερθούν τα έπιπλα και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα στο νέο σου χώρο, είναι καλό ο χώρος αυτός να είναι καθαρός. Το ίδιο ισχύει και για τα ίδια τα αντικείμενα που θα μεταφερθούν. Έτσι, η εγκατάσταση στο νέο χώρο θα είναι πολύ πιο εύκολη και ξεκούραστη.

5. Πακετάρισμα τσάντας με τα απαραίτητα για τις πρώτες ημέρες

Είναι καλή ιδέα να πακετάρεις ξεχωριστά τα αντικείμενα που θα είναι απαραίτητα για τις πρώτες ημέρες στο νέο σπίτι. Έτσι θα μπορείς να έχεις εύκολη πρόσβαση στα αντικείμενα που θα χρειαστείς άμεσα, μέχρι να τα διευθετήσεις όλα στο νέο σου χώρο, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες.

6. Συνεργάσου με τους κατάλληλους επαγγελματίες

Για την ημέρα της μετακόμισης, επίλεξε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει τα μεταφορά των αντικειμένων σου. Οι ειδικοί στις μετακομίσεις θα φροντίσουν τα πράγματά σου να φτάσουν στο νέο χώρο σώα και αβλαβή.

Δώσε στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο για να συνηθίσεις την ιδέα της μετακόμισης και του καινούριου μέρους. Η μετακόμιση μπορεί να είναι μία αγχωτική διαδικασία, αλλά είναι ταυτόχρονα και ευκαιρία για μία νέα αρχή και για νέες εμπειρίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για έναν υπολογισμό κόστους

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ