Μετακόμιση
15
Μαρ 24
Μετακόμιση – Μην κάνεις αυτά τα 9 λάθη!
 • 15 Μαρτίου 2024
 • tips λάθη μετακόμισης μετακόμιση συμβουλές μετακόμισης
Στη Savana έχουμε πολυετή εμπειρία στις μετακομίσεις και γνωρίζουμε ότι μία μετακόμιση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Είναι η πρώτη φορά που μετακομίζεις και δεν έχεις εμπειρία στις μετακομίσεις; Παρακάτω παρουσιάζουμε τα λάθη που κάνουν συχνά οι άνθρωποι που μετακομίζουν, ώστε να μάθεις από αυτά και να μην κάνεις τα ίδια.

1. Μετακομίζουν χωρίς σωστή οργάνωση και προγραμματισμό

Η οργάνωση και ο προγραμματισμός είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη μετακόμιση. Όταν αποφασίσεις να μετακομίσεις, κάνε μία λίστα με όλες τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για τη διεκπεραίωση της μετακόμισης, καθώς και το πότε θα γίνουν αυτές.

2. Ξοδεύουν πολλά για κούτες και υλικά συσκευασίας

Είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να αγοράσεις κάποια υλικά συσκευασίας για τη μετακόμισή σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορείς να βρεις κούτες σε διάφορα σημεία δωρεάν, για παράδειγμα, από το κοντινό σου σούπερ μάρκετ. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις ένα σωρό χρήματα σε χαρτί περιτυλίγματος, όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις εφημερίδες που πιθανώς ήδη έχεις στο σπίτι σου.

3. Πακετάρουν βαριά αντικείμενα σε μεγάλες κούτες

Όσο πιο βαριά είναι τα αντικείμενα που πακετάρεις, τόσο πιο μικρή πρέπει να είναι η κούτα. Έτσι, θα φροντίσεις ώστε να μη γίνει απαγορευτικό το βάρος από κούτες, οι οποίες είναι γεμάτες με βαριά αντικείμενα.

4. Δε σημειώνουν πάνω στις κούτες

Μία πολύ καλή πρακτική που μπορεί να σου γλιτώσει αρκετό χρόνο και δυσάρεστες εκπλήξεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μαρκαδόρο για να σημειώσεις πάνω στις κούτες. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσεις είναι το περιεχόμενο της κούτας και αν είναι εύθραυστο, αλλά, επίσης, θέλεις και να επισημάνεις με ένα βέλος ποιο είναι το κάτω μέρος της κούτας.

5. Πακετάρουν τα πάντα χωρίς πρώτα να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα των άχρηστων αντικειμένων

Μία μετακόμιση είναι η ιδανική ευκαιρία να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στο χώρο σου και να αποφασίσεις ποια αντικείμενα θα μεταφέρεις στο νέο χώρο και ποια θα ξεφορτωθείς. Σίγουρα δε θα ήθελες να ξοδέψεις ενέργεια και χρήματα στο πακετάρισμα και τη μεταφορά αντικειμένων, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν τα χρειάζεσαι και ότι δε θα τα χρησιμοποιήσεις ποτέ στο νέο χώρο. Διάβασε το άρθρο μας με συμβουλές για το πώς θα κάνεις ένα αποτελεσματικό ξεκαθάρισμα πριν τη μετακόμιση.

6. Δεν πακετάρουν τα απαραίτητα για την πρώτη νύχτα

Μόλις μεταφέρεις τα πράγματά σου στο νέο χώρο, ίσως χρειαστούν αρκετές μέρες μέχρι να ανοίξεις όλες τις κούτες και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πακετάρεις ξεχωριστά κάποια απαραίτητα αντικείμενα για τις πρώτες μέρες, ώστε να μπορείς να τα προσπελάσεις άμεσα. Θα χρειαστείς σίγουρα καθαρά σεντόνια, ρούχα, πετσέτες και άλλα προϊόντα περιποίησης.

7. Παραλείπουν να πάρουν μέτρα του νέου χώρου

Είναι σίγουρα μία δυσάρεστη έκπληξη να μεταφερθούν τα έπιπλα στο νέο χώρο, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλα.
Γι’ αυτό πρέπει να έχεις πάρει μέτρα των επίπλων που θα μεταφερθούν στο νέο χώρο πριν γίνει η μετακόμιση και να σιγουρευτείς ότι θα χωρέσουν εκεί.

8. Δεν προστατεύουν επαρκώς τα εύθραυστα αντικείμενα

Για το πακετάρισμα των εύθραυστων αντικειμένων, όπως πιάτα, ποτήρια και βάζα, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Πάρε φιλμ φυσαλίδων, χαρτόνι οντουλέ, και κολλητική ταινία για να προστατέψεις τα εύθραυστα και να κλείσεις καλά τις κούτες.

9. Κάνεις τη μετακόμιση μόνος

Το να κάνεις τη μετακόμιση μόνος, ακόμη και με φίλους, θα είναι σίγουρα πιο κοπιαστικό και πιο χρονοβόρο. Αν έχεις αντικείμενα μεγάλης αξίας, μία μετακόμιση από μη επαγγελματίες μπορεί να είναι και πιο ριψοκίνδυνη. Η συνεργασία με επαγγελματίες θα βοηθήσει τη σωστή διαδικασία της μετακόμισης σου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα ΕΔΩ!
Δείτε τα Social Media μας ΕΔΩ!

 

FAQs

 

 1. Πώς μπορώ να οργανώσω τη μετακόμισή μου αποτελεσματικά;

  Ξεκινήστε να οργανώνετε νωρίς, καταρτίστε λίστες με τα αντικείμενα που πρέπει να μεταφέρετε και με εκείνα που πρέπει να πουλήσετε ή να δωρίσετε.

 2. Ποια είναι η καλύτερη εποχή για μετακόμιση; Η εποχή με την λιγότερη ζήτηση είναι συνήθως η πιο οικονομική. Αυτή συνήθως είναι η περίοδος από Οκτώβριο έως Απρίλιο. Αποφύγετε τους καλοκαιρινούς μήνες και τις αρχές του μήνα, καθώς είναι οι πιο πολυσύχναστες περίοδοι.

 3. Πώς μπορώ να μειώσω το κόστος της μετακόμισης;
  δωρίστε ή πετάξτε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε, και εξετάστε τη δυνατότητα μετακόμισης κατά τη διάρκεια λιγότερο πολυσύχναστων περιόδων.

 4. Πώς μπορώ να συσκευάσω αποτελεσματικά τα πράγματά μου;
  Η χρήση κουτιών ανάλογα με το μέγεθος και τη βαρύτητα των αντικειμένων, βοηθάει στη σωστή οργάνωση της μετακόμισης.

 5. Πώς να αντιμετωπίσω το άγχος της μετακόμισης;

  Η οργάνωση, η θετική σκέψη και το χρονοδιάγραμμα βοηθάνε στην αντιμετώπιση του άγχους.

 6. Τι να κάνω με τα ευαίσθητα ή αξιόλογα αντικείμενα;

  Αντικείμενα όπως κοσμήματα, έγγραφα, ή αντικείμενα υψηλής αξίας μεταφέρετε τα μόνοι σας ή με ειδική μεταφορική υπηρεσία.