μυστικά μετακόμισης
21
Απρ 23
Μυστικά μετακόμισης: Κορυφαίες συμβουλές για μία επιτυχημένη μετακόμιση
  • 21 Απριλίου 2023
  • μετακόμιση συμβουλές μετακόμισης

Γνωρίζεις ήδη τα βασικά και χρειάζεσαι κάποια μυστικά μετακόμισης; Ίσως να έχεις μετακομίσει ξανά στο παρελθόν, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε συμβουλές ειδικών, που θα κάνουν τη μετακόμισή σου ακόμη πιο ομαλή, αποτελεσματικότερη και -θα τολμούσαμε να πούμε- απολαυστική! Πάμε να τις δούμε.

Μυστικά μετακόμισης από τους ειδικούς!

1. Φτιάξε ένα φάκελο με έγγραφα μετακόμισης

Ένας φάκελος μετακόμισης είναι το κλειδί για μία σωστή οργάνωση. Χρησιμοποίησέ τον για να αποθηκεύσεις το χρονοδιάγραμμα μετακόμισης, τις λίστες με τα αντικείμενα που πρέπει να μεταφερθούν, σημαντικές αποδείξεις και άλλα σημαντικά έγγραφα. Έτσι, θα μπορείς να έχεις ανά πάσα στιγμή εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

2. Σχεδίασε μία κάτοψη του νέου χώρου

Πριν μετακομίσεις, σχεδίασε μία κάτοψη του νέου χώρου με ακριβείς μετρήσεις. Χρησιμοποίησε αυτό το σχέδιο για να προσδιορίσεις την καλύτερη τοποθέτηση για τα έπιπλα και τα υπάρχοντά σου. Αυτό θα σου εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια κατά τη διαδικασία αποσυσκευασίας και θα σε βοηθήσει να οπτικοποιήσεις το νέο σου χώρο.

3. Επένδυσε σε ποιοτικά υλικά συσκευασίας

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να αγνοήσεις τα υλικά συσκευασίας, η επένδυση σε ποιοτικά κουτιά, μεμβράνη με φυσαλίδες και ταινία συσκευασίας είναι απαραίτητη για την προστασία των αντικειμένων σου κατά τη μετακόμιση. Εξέτασε το ενδεχόμενο να αγοράσεις εξειδικευμένες κούτες για εύθραυστα αντικείμενα, όπως πιάτα και γυάλινα σκεύη, για να διασφαλίσεις ότι θα φτάσουν άθικτα στο νέο χώρο.

4. Χρησιμοποίησε ειδικές τεχνικές πακεταρίσματος

Πάνε το πακετάρισμα στο επόμενο επίπεδο με προηγμένες τεχνικές συσκευασίας.

Tips Μετακόμισης – Μάθε πώς να πακετάρεις σωστά!

5. Αξιοποίησε σακούλες κενού αέρος

Οι σακούλες κενού αέρος μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο, ιδιαίτερα για ογκώδη αντικείμενα όπως κλινοσκεπάσματα και χειμερινά ρούχα. Οι τσάντες αυτές συμπιέζουν τα υπάρχοντά σου, διευκολύνοντας τη συσκευασία και τη μεταφορά τους.

6. Τράβηξε φωτογραφίες των συνδέσεων των ηλεκτρονικών συσκευών

Πριν αποσυνδέσεις τις συσκευές σου, τράβηξε μία φωτογραφία των καλωδιώσεων. Το να έχεις τις φωτογραφίες θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έρθει η ώρα για σύνδεση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σου στο νέο σπίτι.

7. Ετοίμασε την κούτα της πρώτης νύχτας

Για την πρώτη νύχτα στο νέο σπίτι, θα χρειαστεί να έχεις εύκολη πρόσβαση σε κάποια απαραίτητα αντικείμενα και να μην αναγκάζεσαι να τα ψάχνεις μέσα στο χάος από κούτες. Επομένως, θέλεις να πακετάρεις ξεχωριστά αυτά τα απαραίτητα για την πρώτη νύχτα, όπως προϊόντα περιποίησης, ρούχα και βασικά μαγειρικά σκεύη.

8. Εντόπισε πού μπορείς να ξεφορτωθείς διάφορα αντικείμενα

Πριν μετακομίσεις, κάνε μία έρευνα για σημεία στη νέα σου κοινότητα, όπου μπορείς να ξεφορτωθείς διάφορα αντικείμενα, όπως κέντρα ανακύκλωσης, μέρη για δωρεές και εγκαταστάσεις ασφαλούς διαχείρισης επικίνδυνων απορριμμάτων. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι χρήσιμες όταν έρθει η ώρα να πετάξεις ανεπιθύμητα αντικείμενα στο νέο σου χώρο. Στη Savana αναλαμβάνουμε να σε απαλλάξουμε από παλιά, άχρηστα ή ανεπιθύμητα αντικείμενα με την υψηλά αξιολογημένη υπηρεσία μας άδειασμα χώρων.

Συμπέρασμα

Να θυμάσαι ότι το κλειδί για μία επιτυχημένη μετακόμιση έχει να κάνει με τον προσεκτικό σχεδιασμό και την οργάνωση. Εφαρμόζοντας τις παραπάνω συμβουλές και στρατηγικές είναι βέβαιο ότι θα εγκατασταθείς στο νέο σου χώρο σε χρόνο μηδέν!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!